Αθλιότητες Γεωργιάδη για κάλυψη στα λαμόγια της ΝΔ: Επιχείρησε προβοκάτσια για Ραγκούση – Μαμουλάκη και… “βίλα Τσίπρα”!

Δείχνοντας μέσω του κινητού του φωτογραφίες από το οίκημα του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο και τον παλαιότερο βουλευτή, Γιάννη Τραγάκη, να πλησιάζει για να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας, ο Άδωνις Γεωργιάδης έστησε ένα τραγελαφικό show στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για να αποφύγει τα επίμονα ερωτήματα της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο Παπαθανάση, με το σκηνικό να θυμίζει έντονα την περίοδο που ο υπουργός Ανάπτυξης τηλε-πωλούσε νανογιλέκα και αντισημιτικά βιβλία του Κώστα Πλεύρη.

Αρχικά, ο Αδ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη, θυμίζοντας την επιχορήγηση που έλαβε για επένδυση στο Εύδηλο Ικαρίας και λέγοντας πως είναι βαθιά υποκριτικό να ασκεί κριτική στον Κ. Μαραβέγια για το παραλίγο οικογενειακό project ύψους 4 εκατ. ευρώ μέσω Αναπτυξιακού.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαμουλάκης αντέτεινε πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», τονίζοντας πως ο κ. Μαραβέγιας αποπειράθηκε να προχωρήσει σε μια επένδυση χωρίς ίδια κεφάλαια. «Είστε πλούσιος και ο Μαραβέγιας φτωχός» ανταπάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πλήρως εξοφλημένο εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια δάνειο του κ. Ραγκούση για το ακίνητο που διατηρεί στην Πάρο και το οποίο είχε πάρει η σύζυγος του πριν εμπλακεί ο ίδιος με την κεντρική πολιτική σκηνή.

Δείτε:

Χ. Μαμουλάκης: Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πανικό- Λάσπη στον ανεμιστήρα κι όπου βγει

Όταν ο Μαμουλάκης έκανε τους Γεωργιάδη και Παπαδόπουλο να πάθουν… εγκεφαλικά, μέσα στη Βουλή! (βίντεο)

Η δήλωση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη

Με αφορμή την απαράδεκτη τοποθέτηση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, αναφορικά με επαγγελματική δραστηριότητα της οικογένειας Μαμουλάκη, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε πανικό άνευ προηγουμένου ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο κ. Γεωργιάδης επιλέγει την τακτική της «λάσπης στον ανεμιστήρα» σε μια απέλπιδα προσπάθεια εξισορρόπησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την σωρεία των κυβερνητικών σκανδάλων. Των σκανδάλων Πάτση, Μαραβέγια, Καππάτου, Νικολάου, Χειμάρα, κ.α. Τολμάει να κριτικάρει μια καθ’ όλα νόμιμη οικογενειακή επαγγελματική δραστηριότητα στο νησί καταγωγής της μητέρας μου, την Ικαρία, που ξεκίνησε πριν καν εκλεγώ Βουλευτής! Μια διαδικασία χωρίς τραπεζικό δανεισμό, που δεν αφορά ένταξη σε Αναπτυξιακό Νόμο για την οποία, όπως και ο ίδιος παραδέχεται, δεν προκύπτει κανένα απολύτως νομικό ή ηθικό ζήτημα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναζητά εναγωνίως «σκάνδαλα» στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ματαιοπονεί. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γι’ αυτό και όση λάσπη κι αν ρίξει, δεν θα καταφέρει τίποτα περισσότερο, από το να διασυρθεί. Ακόμη περισσότερο.».

Σε εκείνο το σημείο, έδειξε το κινητό του και ζήτησε να από την κάμερα να εστιάσει, δείχνοντας φωτογραφίες στο Σώμα και τον κ. Τραγάκη να τον πλησιάζει για να τις δει από κοντά. «Να σταματήσετε να μας κουνάτε το δάχτυλο» φώναξε, με τον Σωκράτη Φάμελλο να απαντά πως «το δάνειο του κ. Ραγκούση είναι απολύτως νόμιμο και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με βάση τους κανόνες δικαίου», ενώ επισήμανε πως σκόπιμα ο κ. Γεωργιάδης λασπώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους για να αλλάξει την ατζέντα.

Το χειρότερο ψέμα το φύλαγε για το τέλος ο υπουργός Ανάπτυξης. Ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος έχει διερευνήσει όλες τις κατοικίες στο Σούνιο πέριξ αυτής που μισθώνει ο Αλέξης Τσίπρας και γνωρίζει πως νοικιάζονται με 3.500 ευρώ μηνιαίως εν αντιθέσει με αυτήν που νοικιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έναντι 500 ευρώ. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι το ακίνητο διαθέτει και ιδιωτική παραλία. «Κάτι βρωμάει…» σχολίασε υπαινικτικά ο υπουργός, με τον Σ. Φάμελλο να απαντά πως «αδιευκρίνιστες καταθέσεις του κ. Τσίπρα δεν υπάρχουν», ενώ υπογράμμισε πως ο κ. Γεωργιάδης είναι «πολύ μικρός» για να μιλά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανακοίνωση Γ. Ραγκούση, Βουλευτή Β΄Πειραιά και Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Δείτε:

Ραγκούσης: Φθηνοί αντιπερισπασμοί, αποτυχημένοι συμψηφισμοί – Αποδεικνύουν απλώς την απελπισία τους

Φθηνοί αντιπερισπασμοί από την κυβέρνηση των υπέρογκων και σκοτεινών, ατομικών δανείων των μελών της – Η αλήθεια για το σπίτι μου και προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ξεκινήσει τον δήθεν «μη τοξικό» προεκλογικό της αγώνα η ΝΔ.

Η κυβέρνηση με τα 12 εκ.ευρώ ατομικά δάνεια Πρωθυπουργού και Υπουργών, καθώς και με τις σκοτεινές ατομικές ρυθμίσεις αυτών των δανείων, χτύπησε λάθος πόρτα. 

Με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Political», καθώς και η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, το μόνο που αποδεικνύουν, είναι απλώς την απελπισία τους. 

Φθηνοί αντιπερισπασμοί. Αποτυχημένοι συμψηφισμοί.

Επιχειρούν να επαναφέρουν για πολλοστή φορά ένα θέμα, το οποίο έχει ήδη δει τόσες πολλές φορές το φως της δημοσιότητας. 

Αυτή η προσπάθεια, η οποία αποτελεί το κύκνειο άσμα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, δεν θα μείνει αναπάντητη. 

-Άμεσα θα κοινοποιηθεί στην εν λόγω εφημερίδα Εξώδικη Δήλωσή μου, με την οποία θα ζητείται η άμεση αποκατάσταση της αλήθειας. 

Σε διαφορετική περίπτωση-όπως έπραξα ξανά στο παρελθόν για το ίδιο θέμα-τον λόγο θα έχουν τα Δικαστήρια. 

Το ίδιο βεβαίως, θα ισχύσει και για όλους τους συκοφάντες, μέλη της ΝΔ. 

Προς ενημέρωση των πολιτών η αλήθεια είναι η εξής:

– Το ακίνητο αυτό βρίσκεται σε ορεινό μη τουριστικό χωριό του τόπου καταγωγής μου και ανήκει κατά 50% σε εμένα και 50% στην μητέρα των 3 παιδιών μου. Μόνον μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ. 

Το δάνειο αυτό δεν το έλαβα εγώ αλλά η πρώην σύζυγός μου. 

Το έλαβε το 2007, επί της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 

Το δάνειο αυτό βάσει του Νόμου, χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους – δικαιούχους του ΟΕΚ ως κίνητρο για την άσκηση της δημογραφικής  πολιτικής της χώρας. 

Επρόκειτο δε, για συγκεκριμένο δάνειο που μπορούσαν να λάβουν όλοι οι δικαιούχοι και άρα όποιος το ελάμβανε, δεν το στερούσε από κάποιον άλλο.

– Τον Φεβρουάριο του 2011, το ως άνω δάνειο εξοφλήθηκε με εφάπαξ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού (αντί της άτοκης 25ετους αποπληρωμής του) όπως προβλεπόταν στο σχετικό Νόμο για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους των προαναφερόμενων δανείων. Δηλαδή, δεν υπήρξε καμία απολύτως ατομική ρύθμισή του, όπως τα κυβερνητικά στελέχη έχουν μάθει να γίνεται σε δικά τους δάνεια.

– Το ως άνω δάνειο εξοφλήθηκε με εφάπαξ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού (αντί της άτοκης 25ετους αποπληρωμής του) όπως προβλεπόταν στο σχετικό Νόμο για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους των προαναφερόμενων δανείων. Δηλαδή, δεν υπήρξε καμία απολύτως ατομική ρύθμισή του, όπως τα κυβερνητικά στελέχη έχουν μάθει να γίνεται σε δικά τους δάνεια.

– Από το 2014, το εν λόγω ακίνητο τους χειμερινούς μήνες αποτελεί τη μόνιμη οικογενειακή κατοικία μου, ενώ τους τουριστικούς μήνες ενοικιάζω αυτό για βιοποριστικούς λόγους και για να μεγαλώνω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου.

Δεν είμαστε ίδιοι. 

Εγώ δεν διαθέτω «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις ή εξωχώριες (offshore) εταιρείες, όπως Υπουργοί και στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης.

– Όλα τα ποσά που εισπράττω από την ολιγόμηνη ενοικίαση της οικίας μου εισρέουν αποκλειστικά στους δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς μου και δηλώνονται όπως η κείμενη νομοθεσία προβλέπει, στην δήλωση του Ε3 μου, μέχρι το τελευταίο Ευρώ! 

Τέλος και για να μην ματαιοπονούν, η κατασυκοφάντησή μου με χυδαία ψέματα δεν με τρομάζει και δεν θα με ανακόψει στην άσκηση των καθηκόντων μου ως Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και στην αποκάλυψη των πραγματικών περιπτώσεων κυβερνητικής διαφθοράς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί